مردان بالای 50 سال هم سرطان پروستات را جدی بگیرند
به گزارش وبلاگ داستان نویسی، تهران (پانا) - با وجود اینکه سرطان پروستات در مردان مسن و پیر بیشتر به وقوع می پیوندد، اما متخصصان بیماری کلیه معتقدند افراد بیشتر از 50 سال هم باید آزمایش سرطان پروستات را پیگیری کرده و آن را جدی بگیرند.
به گزارش ایسنا، فرامرز محمدعلی بیگی، متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری، در شهرکرد در خصوص علت ایجاد بیماری سرطان پروستات در میان مردان، اظهار کرد: در مجموع علت این سرطان ناشناخته است، اما آن چه که بیشتر برای علت این سرطان بیان می شود، تغییرات ژنتیکی بوده که در سلول ها رخ می دهد، بدین صورت که تکثیر سلولی از حالت کنترل خارج شده و منجر به سرطان می شود، اما اینکه چه عواملی به طور دقیق سبب می شود تغییرات ژنتیکی به وقوع بپیوندد، دقیقا مشخص نشده است.
وی با بیان اینکه سرطان پروستات در افراد جوان بسیار نادر است، اضافه نمود: این سرطان بیشتر مربوط به افراد بالای 50 سال به بالا است، بنابراین توصیه می شود که مردان بالاتر از این سن، آزمایش سرطان پروستات را انجام دهند، زیرا بعد از سرطان پوست، شایع ترین سرطان در میان مردان در دنیا و در ایران، سرطان پروستات شناخته شده است.
این متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری یادآور شد: اگر تشخیص سرطان پروستات به موقع صورت بگیرد، درمان آن به آسانی انجام می شود، اما اگر دیر تشخیص داده شود، به مرحله غیرقابل درمان می رسد، این سرطان در مراحل اولیه بدون علامت بوده، وقتی به مرحله علامت دار می رسد، تقریبا غیرقابل کنترل است، به همین علت بر تست های بیماریابی تاکید زیادی می شود تا پیش از اینکه سرطان به مراحل سخت برسد، تشخیص داده شود.
محمدعلی بیگی در خصوص علایم سرطان پروستات، تصریح کرذ: پس از تشکیل توده درون پروستات، نشانه هایی مانند سوزش ادرار، تکرر ادرار، سخت آمدن ادرار، خونی شدن ادرار به وجود خواهد آمد.
وی یادآور شد: اگر یکی از اعضای ذکور خانواده مبتلا به سرطان پروستات باشد، شانس اینکه افراد درجه یک خانواده مجدد مبتلا شوند، دو تا سه برابر افزایش پیدا می کند، به خصوص اگر سن ابتلا به سرطان پروستات پایین باشد، شانس ارثی شدن بیماری افزایش پیدا می کند، چاقی بیش از حد، مصرف غذاهای چرب، ارتباط با مواد شیمیایی و مواد آلاینده، مصرف سیگار از دیگر دلایل ابتلا به سرطان پروستات هستند.
محمدعلی بیگی با اشاره به شرایط استان در میزان ابتلا به سرطان پروستات در سطح کشور، شرح داد: نرخ شیوع این بیماری در استان تقریبا مشابه میانگین کشوری است، اما در مجموع عوامل ژنتیکی و نژادی در این سرطان موثر هستند، در برخی از منطقه ها دنیا مانند آمریکای شمالی و اروپای و همچنین افراد سیاه پوست نرخ شیوع آن بالا است.
منبع: خبرگزاری پانا