دمپختک یک غذای ساده و خوشمزه
به گزارش وبلاگ داستان نویسی، خبرنگاران : دمپختک به رنگ زردش معروف است.
طرز تهیه غذای معروفی به نام دمپختک را آموزش داده ایم.
به گزارش خبرنگاران، یک کارشناس آشپزی با حضور در برنامه ای تلویزیونی، طرز تهیه دمپختک را آموزش داده است.
در فیلم زیر، طرز تهیه دمپختک را مشاهده می کنید. بعلاوه در ادامه نحوه درست کردن این غذا را به روشی دیگر مشاهده خواهید کرد.
دمپختک باقالی که با نام دمی باقالی هم شناخته می گردد یکی از انواع غذاهای پلویی ساده خوشمزه ایرانی است، برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه دمپختک باقالی در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر
برنج 4 پیمانه
باقالی زرد 1.5 پیمانه
پیاز 2 عدد میانه
تخم مرغ 2 عدد
آب 4.5 پیمانه
کره 50 گرم
نمک و فلفل سیاه به میزان کافی
روغن و زردچوبه به میزان کافی
طرز تهیه دمپختک
مرحله اول
برای تهیه دمپختک ابتدا باقالی ها را به مدت 2 ساعت در یک کاسه آب می خیسانیم تا نرم شوند، برنج را هم نسبت به نوع آن در یک ظرف جداگانه به همراه میزانی نمک می خیسانیم. برای آغاز ابتدا پیازها را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم.
مرحله دوم
سپس پیازهای نگینی را به همراه نیمی از کره داخل یک قابلمه مناسب تفت می دهیم تا پیازها سبک و طلایی شوند، سپس نصف پیاز داغ را کنار می گذاریم. در ادامه باقالی ها را آبکشی می کنیم و به پیاز اضافه می کنیم.
مرحله سوم
حالا چند دقیقه ای باقالی ها را تفت می دهیم تا کمی سرخ شوند و هنگام پخت له نشوند. در این مرحله میزانی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به باقالی ها اضافه می کنیم (در صورت تمایل می توانید ادویه های مورد علاقه خود را نیز در این مرحله اضافه کنید)
مرحله چهارم
سپس باقالی ها را به همراه ادویه ها خوب تفت می دهیم تا با هم ترکیب شده و یکدست شوند. پس از اینکه مواد به خوبی ترکیب شدند 2 پیمانه آب گرم اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا به مدت 10 دقیقه باقالی ها با حرارت بسیار ملایم بپزند.
مرحله پنجم
در ادامه برنج را آبکشی می کنیم، سپس به قابلمه اضافه می کنیم. پس از اضافه کردن برنج دو و نیم پیمانه دیگر آب گرم، به همراه پیاز داغ، یک قاشق غذاخوری نمک و در صورت تمایل برای بهتر شدن رنگ غذا میزانی زعفران دم نموده هم اضافه می کنیم.
مرحله ششم
حالا حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا آب سریعتر به جوش بیاید. پس از اینکه آب درون قابلمه به جوش آمد حرارت زیر قابلمه را ملایم تر می کنیم و صبر می کنیم تا آب موجود در قابلمه کشیده گردد و آب خیلی کمی داخل قابلمه بماند.
مرحله هفتم
سپس 2 قاشق غذاخوری روغن مایع (از کره هم می توانید بهره ببرید) به قابلمه اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا غذا دم بکشد. در این مرحله برای دم کشیدن بهتر دمپختک می توانید زیر درب قابلمه یک دم کنی هم قرار بدهید.
مرحله هشتم
حدود 45 دقیقه تا یک ساعت زمان احتیاج است تا دمپختک به خوبی دم بکشد. پس از اینکه دمپختک آماده شد به جامانده کره را داخل آن می ریزیم و مخلوط می کنیم. در کنار دمپختک معمولا از انواع ترشی، سالاد شیرازی و تخم مرغ نیمرو شده استفاده می گردد.
نکات تهیه دمپختک
برای رنگ دادن به دمپختک معمولا از زردچوبه استفاده می گردد ولی اگر می خواهید رنگ دمپختک شما کدر نباشد می توانید میزانی کمتری زردچوبه اضافه کنید و به جای آن از زعفران دم نموده بهره ببرید تا علاوه بر عطر بهتر دمپختک، رنگ مجلسی تری نیز داشته باشید.
منبع: رکنا