5 دلیل شکرک زدن انواع مربا

به گزارش وبلاگ داستان نویسی، چکار کنیم که مربا شکرک نزند؟ مرباها معمولا پای ثابت بسیاری از میز های صبحانه هستند و نیز ، کاربرد وسیعی در افزودن طعم های تازه به انواع بیسکویت، کیک، شیرینی، چیز کیک و انواع دسر دارند. شکرک زدن مربا یکی از متداول ترین اتفاقاتی است که معمولا بعد از تهیه انواع مربا خانگی اتفاق می افتد. هر چند هنوز هم می توانید از مربای شکرک زده به عنوان صبحانه یا در شیرینی و کیک پزی بهره ببرید ولی بافت شکری آن، چندان مورد پسند نیست. در این مقاله از در ما دلایل شکرک زدن مربا و روش های برطرف شکرک مربا را به شما آموزش می دهیم و به شما می گوییم مربای شکرک زده را چند دقیقه بجوشانید و البته مربای شکرک زده چه کنید.

5 دلیل شکرک زدن انواع مربا

دلایل شکرک زدن مربا چیست؟

چرا مربا شکرک میزنه؟ شکرک زدن مربا فقط یک دلیل ندارد. همین ابتدای کار بگوییم که در کل انواع مربا، مستعد شکرک زدن هستند. کم بودن میزان قند های تغییر شکل یافته موجود در طرز تهیه مرباها، اصلی ترین دلیل شکرک زدن مربا محسوب می گردد.

اگر قند اینورت (یک ماده شیرین که در آن ساکاروز به وسیله اسید یا آنزیم شکسته شده و به گلوکز و فروکتوز تبدیل می گردد) و اسیدیته مربا ها تنظیم باشد، شکرک زدن مربا اتفاق نمی افتد.

در طرز تهیه مربا، قند اینورت با اضافه کردن میزانی شکر به میوه های ترش، خود به خود تشکیل می گردد و جلوی شکرک زدن مربا را می گیرد. در خصوص میوه های شیرین به این شکل است که با افزودن مواد اسیدی مثل سرکه یا آبلیمو، قند های اینورت برای پیشگیری از شکرک زدن مربای میوه های شیرین تشکیل می شوند.

اما شکرک زدن مربا اصلا موضوع نگران کننده ای نیست. یعنی در حالت عادی، وجود شکرک در مربا ربطی به سالم بودن یا نبودن آن ندارد. به زبان ساده، دلیل شکرک زدن ، یا دیگر مرباهای خانگی و صنعتی از قرار زیر هستند:

راستی! شما انواع را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

1- استفاده بیش از میزان از شیرین کننده

مربا کردن میوه بدون شکر یا دیگر شیرین کننده ها مثل پودر قند، شیره انگور، شیره خرما یا عسل امکان پذیر نیست. اما نکته مهم در طرز تهیه انواع مربا، استفاده به میزان و کافی از شیرین کننده ها است. چون همه میوه ها به یک میزان شیرین نیستند و قند ندارند، بنابراین برای مربا کردن هر کدام از میوه ها، باید شکر را به میزان منطقی و مورد احتیاج، استفاده کرد.

بیشتر بخوانید:

2- جوشاندن مربا روی حرارت بالا

به خاطر داشته باشید که اگر در حین پخت مربا، حرارت را بالا ببرید، آب میوه و شربت زود تبخیر می شوند. هر چند با این کار پخت مربا سریع تر اتفاق می افتد ولی یک دلیل شکرک زدن مربا همین است چون بعد از مدتی باید منتظر دانه های شکرک روی لبه و دیواره ظرف مربا باشید.

3- طولانی بودن زمان پخت مربا

هر چند توصیه می گردد که مربا را روی شعله بالای گاز نپزید، ولی نباید زمان پخت مربا بیش از حد باشد، چون مرباها در صورت پخت بیش از میزان، تا حد زیادی آب خود را از دست می دهند و علاوه بر له شدن، شکر آنها برجسته تر شده و شکرک می زنند.

4- حل نشدن شکر در مربا

معمولا شکر قبل، در اوایل پخت یا اواسط پخت مربا (بسته به مربایی که می خواهید بپزید) افزوده می گردد. اگر در اواخر پخت مربا متوجه شدید شکر مربا کافی نیست، افزودن میزانی شکر به مربا این احتمال را بالا می برد که دانه های شکر به میزان کافی حرارت نبینند و حل نشوند. وجود دانه های حل نشده شکر در مربا، احتمال شکرک زدن مربا را افزایش می دهد.

5- افزودن بعضی افزودنی ها

اضافه کردن بعضی افزودنی ها برای عطر، طعم یا غلظت بیشتر به مربا، یک روش متداول است ولی گاهی اوقات اضافه کردن موادی مثل پودر ژلاتین یا پودر کرم تارتار می تواند روند شکرک زدن مربا را سرعت ببخشد.

روش های جلوگیری از شکرک زدن انواع مربا

اگر عمده مصرف مربای شما، مرباهای خانگی است و خودتان انواع میوه ها را مربا می کنید، در هنگام تهیه مربا باید به بعضی نکات، توجه نموده و آن ها را به خوبی رعایت کنید تا با مشکل شکرک زدن مربا روبرو نشوید.

1- مراقب میزان شیرین کننده باشید

همان طور که گفته شد، استفاده بیش از حد از شکر یا شیرین کننده ها موجب شکرک زدن مربا بعد از گذشت چند مدت خواهد شد. پس قبل از اینکه اقدام به درست کردن هر مربا کنید، دستورالعمل تهیه و مواد لازم آن را چک کنید.

2- از چاشنی های ترش بهره ببرید

وجود ترشی یا یک ماده خوراکی اسیدی، در مربا علاوه بر اینکه به خوشمزه شدن مربا یاری می نماید، آستانه تبلور قند را هم بالا می برد. این موضوع مانع شکرک زدن عصاره یا شهد مربا می گردد.

می توانید در هنگام مربا کردن میوه هایی که از اساس شیرین هستند، از آب نارنج، سرکه، آبلیمو یا جوهر لیمو و جوهر انگور (کرم تارتار یا اسید تارتاریک) بهره ببرید تا مایه مربا حالت اسیدی به خودش بگیرد. در این صورت قند دیرتر متبلور می گردد و از شکرک زدن مربا جلوگیری به عمل می آید.

البته در خصوص میوه هایی که ترش هستند که این توصیه وجود دارد که کمی اسیدیته اضافه کنید تا مانع شکرک زدن مربا گردد. البته در این صورت باید این میزان را بسیار کم در نظر بگیرید.

، ، و را به روش های خرید حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

3- میزان چاشنی ها را درست میزان بگیرید

یک مورد مهم دیگر این است که در مرباهایی که خودشان کمی ترش هستند، به دلیل این که خود مربا خاصیت اسیدی دارد، میزان آبلیمو یا جوهر لیمویی که اضافه می کنید، کمتر باشد.

البته بد نیست بدانید مرباهایی که ترش هستند، کمتر شکرک می زنند. حتی در بعضی دستورالعمل ها برای مرباهایی مثل ، آبلیمو یا دیگر مواد اسیدی استفاده نمی گردد.

4- اسانس های مربا را در آخر اضافه کنید

اضافه کردن اسانس هایی مثل گلاب، وانیل یا هل برای خوش طعم و خوش عطر شدن مربا را به مراحل پایانی پخت موکول کنید. با این کار هم عطر این اسانس ها پایدار تر می ماند و هم از شکرک زدن مربا جلوگیری به عمل می آید.

برای تهیه وانیل، گلاب و هل می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری یا اینترنتی اقدام کنید.

با مربای شکرک زده چه کنیم؟

راه چاره برطرف شکرک زدن مربا خیلی ساده و راحت است. برای از بین بردن شکرک مربای گل محمدی (طرز تهیه مربای گل محمدی) یا هر مربای دیگر، کافی است مربا را در یک ظرف بریزید و روی حرارت قرار دهید. به مربا کمی آب جوش اضافه کنید. بعد از این که جوش آمد، به آن میزانی آبلیمو، آب نارنج، سرکه یا جوهر لیمو اضافه کنید.

بهتر است مدت زمان جوشیدن، 5 تا 10 دقیقه باشد. بعد از این که مربا کاملا جوشید و به غلظت کافی رسید، اجازه دهید از دما بیفتد و سرد گردد. سپس مربا را در شیشه تمیز، استریل و خشک بریزید و در یخچال بگذارید.

آیا غلظت مربا بر شکرک زدن آن تاثیر می گذارد؟

بله. مناسب بودن میزان غلظت مربا، یک موضوع مهم برای پختن مربا است. اگر غلظت مربا زیاد باشد، یعنی شهد مربا بیش از حد بجوشد و بخار گردد، مربا مستعد شکرک زدن می گردد. در عین حال، اگر شهد مربا به میزان کافی جوشانده نگردد و مربا زیادی روان باشد، مربا مستعد کپک زدن می گردد.

در اصل یکی از ، غلظت کم آن است. برای آزمایش میزان مناسب و متعادل غلظت مربا روش های زیر را می توانید انجام دهید:

  • میزانی از مربای در حال جوش را با قاشق بردارید و اجازه دهید کمی سرد گردد. شهد مربا را بین دو انگشت بگیرید و انگشت خود را باز کنید. اگر شهد مربا کشیده شد و حالت فنری داشت، مربا قوام گرفته است و می توانید زیر قابلمه را خاموش کنید.
  • در یک لیوان، کمی آب سرد بریزید و چند قطره از شهد مربا را داخل آن بریزید. اگر شهد مربا ته نشین شد و وا نرفت، مربا به غلظت و قوام کافی رسیده است.

چرا مربا در یخچال شکرک میزند؟

قرار دادن مربا در یخچال نمی تواند باعث جلوگیری از شکرک زدن مربا گردد. شکرک زدن مربا به نحوه پخت آن بستگی دارد و اگر از چاشنی های ترش مثل جوهر لیمو، سرکه و .. استفاده نکنید یا شکر مربا را زیاد در نظر بگیرید، مربا مستعد شکرک زدن خواهد شد.

چطور شکرک مربا را از بین ببریم؟

همان طور که در بالا اشاره کردیم با افزودن مواد اسیدی مثل آبلیمو، سرکه، آب نارنج یا جوهر لیمو به مربا و جوشاندن مجدد آن، می توانید شکرک مربا را از بین ببرید.

سوالات متداول درباره شکرک زدن مربا

چطور شکرک مربا رو از بین ببریم؟

با افزودن مواد اسیدی مثل آبلیمو، سرکه، آب نارنج یا جوهر لیمو به مربا و جوشاندن مجدد آن، می توانید شکرک مربا را از بین ببرید.

مربای شکرک زده را چند دقیقه بجوشانیم؟

زمان جوشاندن مربا بستگی به میزان آب و حجم مربایی دارد که می خواهید شکرک آن را از بین ببرید. اما به صورت معمول برای ذوب شدن شکر مربا و اثر کردن افزودنی اسیدی، به 5 تا 10 دقیقه زمان احتیاج دارد. بعد از این که مربا کاملا جوشید و به غلظت کافی رسید، شعله را خاموش کنید.

برترین ترشی برای جلوگیری از شکرک زدن مربا چیست؟

مخلوطی از جوهر لیمو و جوهر انگور (کرم تارتار یا اسید تارتاریک)، به ترشی میوه بسیار نزدیک است و می تواند برترین افزودنی برای جلوگیری از شکرک زدن مربا به حساب آید. البته چون هر دو بسیار ترش هستند، باید میزان آنها را کم و در حد نوک قاشق مرباخوری در نظر بگیرید.

اگر شیرینی مربا زیاد شد چه کنیم؟

اگر شکر مربا زیاد گردد، در حدی می توانید با افزودن میزان بیشتری آبلیمو یا آب نارنج یا سرکه یا جوهر لیمو، این شیرینی را کم کنید ولی افزودن این مواد اسیدی را به صورت کنترل شده انجام دهید.

اگر مربا زیادی غلیظ شد چه کنیم؟

غلظت بیش از حد مربا اصلا نگران کننده نیست. اگر به هر دلیلی (سعله بالا یا زمان زیاد پخت مربا)، شهد مربا، سفت و مربا بیش از حد غلیظ شد، کمی آب جوش به مربا اضافه کنید و چند دقیقه دیگر آن را بجوشانید. آزمایش تست غلظت مربا را انجام دهید و وقتی مربا به غلظت کافی رسید، شعله را خاموش کنید.

محصولات مرتبط

آبلیمو 500 گرمی مهرام

65,900 تومان 67,000 تومان 2% تخفیف

آبلیمو پت 950 گرم کیمبال

69,400 تومان 75,000 تومان 7% تخفیف

سرکه قرمز 3500 گ خانواده وردا

138,900 تومان 148,900 تومان 7% تخفیف

عسل PET 360 آذر کندو (سفری)

108,900 تومان 119,900 تومان 9% تخفیف

مربا هویج 830 گرمی میکس لند

127,900 تومان 139,900 تومان 9% تخفیف

قند شکسته 1800 گرم جلال اوغلو

114,900 تومان 125,000 تومان 8% تخفیف

شکر بسته بندی 1 کیلویی شووکام

49,100 تومان 49,500 تومان 1% تخفیف

منبع: افق کوروش
انتشار: 28 تیر 1403 بروزرسانی: 28 تیر 1403 گردآورنده: romantizm.ir شناسه مطلب: 1964

به "5 دلیل شکرک زدن انواع مربا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 دلیل شکرک زدن انواع مربا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید