طرز تهیه شکر پاره؛ شیرینی محبوب ترکیه ای
به گزارش وبلاگ داستان نویسی، شیرینی شکر پاره یکی از محبوب ترین شیرینی های ترکیه ای است.

شیرینی شکر پاره یکی از محبوب ترین شیرینی های ترکیه ای است که در ایران هم هواداران خود را دارد. این شیرینی جای خود را در مجالس و مهمانی های ایران به خصوص برای عید نوروز باز نموده است. البته اصالت این شیرینی نرم و خوشمزه به شهر زیبا و تاریخی تبریز هم می رسد.
حالا که عید نوروز نزدیک است قصد داریم تا طرز تهیه شکر پاره شیرینی محبوب ترکیه ای را آموزش دهیم. اگر شما هم برای مهمانان خود با شیرینی های خانگی پذیرایی می کنید، پیشنهاد می کنیم تا آخر این مقاله ما را همراهی کنید.
همه چیز درباره شیرینی شکر پاره
طرز تهیه شکر پاره به روش ترکیه ای، به چند عامل مهم بستگی دارد. اول این که مواد اولیه آن تازه باشد و دوم شهد آن را طبق دستور تهیه کنید. این شیرینی در شهد فراوان غوطه ور می گردد و برای طعم بینظیر آن باید برای یک بار هم که شده بدون عذاب وجدان به رژیم غذایی خود فکر نکنید.
شیرینی شکر پاره ترکیه ای احتیاج به شهد فراوان دارد.360 کیلو کالری | کالری در هر 100 گرم |
30 دقیقه | زمان آماده سازی |
30 دقیقه | زمان پخت |
هشت نفر | تعداد نفرات |
مواد اولیه و طرز تهیه شهد شکر پاره
قبل از دست به کار شدن برای تهیه شیرینی شکر پاره بهتر است شهد را آماده کنید و کنار بگذارید تا سرد گردد.
مقدار لازم | مواد لازم |
1 پیمانه | شکر |
2 پیمانه | آب |
4/1 لیوان | گلاب |
1 قاشق غذاخوری | آبلیمو |
- آب و شکر را در یک ظرف مناسب روی حرارت قرار دهید و هم بزنید تا شکر در آب کاملا حل گردد.
- ده الی پانزده دقیقه زمان می برد که مایع شهد روی حرارت غلیظ گردد زیر ظرف شهد را خاموش کنید.
- در آخر گلاب و آبلیمو را هم اضافه کنید و ظرف را کنار بگذارید تا سرد گردد. به سراغ تهیه شیرینی بروید.
مواد اولیه در طرز تهیه شکر پاره ترکیه ای با آرد سمولینا
آرد سمولینا و آرد گندم معمولی هر دو در تهیه شکر پاره استفاده می شوند.آردی که در طرز تهیه شکر پاره مورد استفاده قرار می گیرد در کیفیت نهایی بافت شیرینی بسیار تاثیر گذار است. یکی از آردهایی که در تهیه این شیرینی خوشمزه بیشترین استفاده را دارد، آرد سمولینا است که شاید خیلی به گوش تان خورده باشد. البته نگران نباشید این شیرینی با آرد معمولی گندم هم قابل تهیه است.
از آرد سمولینا بیشتر در تهیه ماکارونی و انواع نان استفاده می گردد. اما آرد سمولینا چه تفاوتی با دیگر آردها دارد؟ سمولینا از نوع خاصی از گندم تهیه می گردد که رنگ تیره تری دارد و سرشار از گلوتن و پرتوئین است. آرد سمولینا را از فروشگاه های بزرگ می توانید تهیه کنید.
مقدار لازم | مواد اولیه |
1 پیمانه | آرد سمولینا |
3 عدد | تخم مرغ |
2/1 پیمانه | شکر |
1 قاشق چای خوری | بکینگ پودر |
2/1 قاشق چای خوری | وانیل |
به مقدار لازم | آرد قنادی |
100 گرم | کره |
2/1 پیمانه | روغن مایع |
به مقدار لازم | پودر پسته برای تزیین |
4/1 قاشق چای خوری | پودر هل |
طرز تهیه شکر پاره مرحله به مرحله
- آرد و بکینگ پودر و پودر هل را در یک ظرف چند بار الک کنید و کنار بگذارید.
- یک ظرف مناسب و گود انتخاب کنید. تخم مرغ، شکر و وانیل را با همزن هم بزنید تا رنگ کرمی به خود بگیرد و کش دار گردد.
- حالا کره را که از قبل بیرون از یخچال گذاشته اید همراه روغن به ظرف تخم مرغ اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید. در این مرحله همزن برقی با دور تند بسیار راهگشا است.
- در این مرحله مخلوط آرد و بکینگ پودر الک شده را آرام و به تدریج اضافه کنید. خمیر به دست آمده باید بافتی نرم داشته باشد که به دیواره ظرف نچسبد.
- در آخر خمیر را با دست ورز دهید اما مراقب باشید که مدت آن زیاد نگردد و خمیر به روغن نیفتد.
- در طرز تهیه شکر پاره احتیاج است که خمیر به مدت پانزده دقیقه در دمای محیط استراحت کند.
- کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. در این مرحله فر را هم با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید.
- از خمیر گلوله های کوچک به مقدار گردو بردارید و با دست هر شکلی که می خواهید بدهید. در طرز تهیه شکر پاره شکل آن را بیشتر گرد و یا بیضی در می آورند.
- شیرینی ها را روی سینی فر با کمی فاصله بچینید و سینی فر را در طبقه وسط فر قرار دهید.
- پخت شیرینی شکر پاره بیست و پنج تا سی دقیقه زمان می برد.
- بعد از پخت وقتی هنوز شکر پاره گرمای خود را از دست نداده از شهد روی آن بریزید. در ریختن شربت خست به خرج ندهید. طرز تهیه شکر پاره به همین راحتی به اتمام رسید.
- شیرینی شکر پاره را در یک ظرف سرو بچینید و با پودر پسته آن را تزیین کنید.
نکته: در برخی از دستور پخت ها شیرینی ها را برای چند دقیقه در شهد غوطه ور می نمایند تا کاملا شربت را به خود بکشد. این دستور کاملا سلیقه ای است.
نکته: از بادام زمینی بو داده شده هم می توانید برای تزیین شیرینی شکر پاره ترکیه بهره ببرید. قبل از این که شیرینی ها را وارد فر کنید، روی هر شیرینی یک بادام را کمی فشار دهید تا کمی وارد سطح شیرینی گردد.
نکته: بادام کاراملی هم جلوه زیبایی به شکر پاره می دهد. برای کاراملی کردن بادام زمینی کافی است آن را چند دقیقه در شهد قرار دهید و سپس خارج کنید. بادام ها را روی سینی فر بچینید و برای ده دقیقه حرارت دهید.
نکته: اگر می خواهید شیرینی شکر پاره ساده نباشد و به رنگ عکس هایی که دیده اید، گردد باید برای رومال آن قبل از مرحله پخت اقدام کنید. یک عدد زرده تخم مرغ و زعفران را مخلوط کنید و با یک برس روی شیرینی ها بکشید.
طرز تهیه شکر پاره بدون آرد سمولینا
مواد اولیه در طرز تهیه شکر پاره ساده به طور معمول در همه خانه ها یافت می گردد، فقط ممکن است آرد سمولینا در دسترس نباشد که بسیار طبیعی است. آرد گندم معمولی هم در تهیه شکر پاره تبریز استفاده می گردد. فقط کافی است به جای یک پیمانه آرد سمولینا از یک پیمانه آرد گندم معمولی بهره ببرید. اگر شما هم مشتاق یادگیری انواع نان سنتی هستید پیشنهاد می کنیم مقاله طرز تهیه شلکینه را از دست ندهید.
طرز تهیه شکر پاره بدون فر با همان کیفیت و اصالت
می توانید شیرینی شکر پاره را روی شعله اجاق تهیه کنید.برای تهیه شکر پاره بدون فر کافی است یک قابلمه بزرگ را روی شعله اجاق گاز بگذارید. یک پایه فلزی را داخل قابلمه قرار دهید و اجازه دهید که قابلمه گرم گردد. سینی که شیرینی شکر پاره روی آن چیده ای را روی پایه قرار دهید و پارچه دم کنی را روی در قابلمه بکشید. گرمای قابلمه که زیاد شد شعله را ملایم کنید و بیست دقیقه زمان دهید که شیرینی پخته گردد.
حین پخت به هیچ عنوان در قابمه را باز نکنید. اگر احساس کردید که به طور کامل نپخته ده دقیقه دیگر زمان دهید که به نتیجه دلخواه برسید.
طرز تهیه شکر پاره بدون فر هیچ سختی ندارد، بعد از پخت هم شیرینی ها را در شهد قرار دهید تا با یک ملاقه روی شکر پاره از شهر تهیه شده بریزید و اجازه دهید شهر به خورد شیرینی ها برود.
شکر پاره و انواع شیرینی های بین المللی
اگر تست کردن انواع شیرینی و کیک یکی از تفریح های شما هم است پس بی تردید با قسمت سفارش آنلاین شیرینی مجلسی هم آشنایی دارید. در این قسمت به راحتی می توانید شیرینی های سنتی و بین المللی را از قنادی های معتبر و مورد علاقه خود سفارش دهید.
منبع: اسنپ فود