طرز تهیه پنیر خانگی با آبلیمو به ساده ترین روش در خانه
به گزارش وبلاگ داستان نویسی، شاید برای بچه ها امروزی ماست و پنیر خانگی ملموس و آشنا نباشد، اما بسیاری از ما کیسه های پارچه ای آویزان از آب چکان یا ظرف های مخصوص پنیر درست کردن مادر و مادربزرگ هایمان را به خاطر داریم. در زمان قدیم بیشتر مادرها ماست و پنیر را با شیر تازه محلی تهیه می کردند. شاید بد نباشد ما هم به یاد آن روز ها امروز را به تهیه پنیر خانگی با آبلیمو اختصاص دهیم.
بلافت و طعم این پنیر بسیار نزدیک به پنیر لیقوان یا همان پنیر تبریزی است و شما می توانید برای مدت طولانی آن را در یخچال نگهداری و به عنوان صبحانه با نان داغ و گردو یا به عنوان عصرانه با سبزی تازه نوش جان کنید. با ما همراه باشید تا طرز تهیه پنیر خانگی با آبلیمو را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه پنیر خانگی با آبلیمو
- شیر پر چرب کاله خرید آنلاین 1 لیتر
- آبلیمو 100 میلی لیتر
- ماست کاله (برای چاشنی) خرید آنلاین دو قاشق غذاخوری
- نمک به میزان لازم
طرز تهیه پنیر خانگی با آبلیمو
مرحله اول
برای تهیه این پنیر خانگی خوشمزه در خانه باید توجه کنید که شیری که استفاده می کنید حتما تازه باشد؛ چرا که اگر شیر مورد استفاده شما تازه نباشد دلمه نمی گردد. برای آغاز ابتدا شیر پرچرب را درون قابلمه ای استیل بریزید و روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا گرم گردد. هر زمان که روی سطح شیر شما حباب تشکیل شد و آغاز به جوشیدن کرد گاز را خاموش کنید و شیر را از روی حرارت بردارید.
مرحله دوم
ظرف شیر را به مدت10 دقیقه کنار بگذارید. سپس آبلیمو، نمک و ماست را به آن اضافه نموده و به آرامی مواد را ترکیب کنید و هم بزنید و مجددا مواد را روی حرارت قرار دهید تا زمانی که آب اضافه آن خارج گردد. وقتی شیر به واسطه حرارت از آب پنیر جدا و به اصطلاح دلمه شد گاز را خاموش کنید.
مرحله سوم
آبکشی را روی یک کاسه فرار دهید و پارچه ای تمیز روی آن بگذارید. سپس مواد را از صافی رد کنید و پارچه را با استفاده از یک ببندید و اجازه دهید تا به مدت یک تا دو ساعت همانطور بماند تا آپ پنیر گرفته گردد و خمیر پنیر یا دلمه به دست آید.
مرحله چهارم
پس از گذشت این زمان پارچه را باز کنید و پنیر خانگی خود را درون ظرف دلخواهتان قرار دهید. حالا می توانید پنیر خانگی با آبلیمو ای که تهیه نموده اید را به هر شکلی که می خواهید در بیاورید و برای حفظ طعم و بافت آن در یخچال نگهداری کنید. نوش جان!
منبع: کتاب کاله