طرز تهیه ترشی لیته شیرازی اصل با تمام فوت و فن ها

به گزارش وبلاگ داستان نویسی، ترشی لیته شیرازی یکی از انواع ترشی های محبوب و پرطرفدار در ایران است که با طعمی خاص و ترکیبات منحصر به فرد خود متمایز می گردد. این ترشی اغلب به عنوان چاشنی کنار غذاهای مختلف استفاده می گردد و به علت طعم ترش و تند خود، اشتها را باز می نماید. در ادامه به طرز تهیه ترشی لیته شیرازی و تفاوت آن با سایر ترشی های لیته خواهیم پرداخت.

طرز تهیه ترشی لیته شیرازی اصل با تمام فوت و فن ها

مواد لازم برای تهیه ترشی لیته شیرازی

  • بادمجان 1 کیلوگرم
  • هویج 4 عدد
  • فلفل دلمه ای کوچک 1 عدد
  • سرکه 1.5 لیتر
  • نمک 1 قاشق غذاخوری
  • گلپر 1 قاشق مرباخوری
  • ادویه ترشی 1 قاشق مرباخوری
  • پودر تخم گشنیز 1 قاشق مرباخوری
  • زردچوبه 1 قاشق غذاخوری
  • سیر 1 بوته
  • فلفل تند 1 عدد
  • ترخون 1 قاشق چایخوری
  • مرزه 1 قاشق چایخوری
  • نعنا خشک نصف قاشق چایخوری
  • گوجه فرنگی 4-5 عدد

طرز تهیه ترشی لیته شیرازی

1. آماده سازی مواد اولیه

اولین مرحله از طرز تهیه ترشی لیته شیرازی این است که بادمجان ها را شسته، پوست گرفته و به صورت مکعب های کوچک خرد کنید. بعد به سراغ گوجه فرنگی ها بروید و آن ها را شسته، پوست کنده و در مخلوط کن یا غذاساز له کنید. در ادامه هویج و فلفل دلمه ای را شسته و به صورت حلقه های نازک برش دهید و سیر را پوست کنده و رنده کنید.

2. پختن بادمجان و مخلوط کردن مواد ترشی

بادمجان های خرد شده را در میزانی سرکه بریزید و اجازه دهید بپزند بعد از قابلمه خارج کنید و در یک سبد بریزید تا آب اضافه آن گرفته گردد. در نهایت گوجه فرنگی له شده، هویج، فلفل دلمه ای، سیر، نمک، زردچوبه، گلپر، فلفل قرمز خشک و سرکه را هم در یک ظرف بزرگ برای مخلوط کردن مواد ترشی بریزید و مواد را به خوبی مخلوط کنید.

3. پر کردن شیشه ها

مخلوط را در شیشه های تمیز و استریل شده بریزید و روی هر شیشه یک قاشق غذاخوری شوید خشک بپاشید. در شیشه ها را محکم ببندید و آنها را به مدت حداقل یک هفته در جای خشک و خنک نگهداری کنید تا حداقل 2 هفته بماند تا جا بیافتد.

نکات تکمیلی برای تهیه ترشی لیته

برای تهیه یک ترشی لیته شیرازی خوشمزه و با ماندگاری بالا، علاوه بر رعایت دستورالعمل اصلی، به چند نکته مهم باید توجه کرد. استفاده از سبزیجات تازه و باکیفیت، خرد کردن یکدست مواد، انتخاب سرکه مناسب و رعایت بهداشت در تمام مراحل تهیه ترشی، از جمله این نکات هستند. بعلاوه، برای جلوگیری از کپک زدن ترشی، بهتر است از ظروف شیشه ای تمیز و خشک استفاده گردد و ترشی در جای خشک و خنک نگهداری گردد. افزودن اندکی روغن زیتون به ترشی هم باعث خوش طعم تر شدن آن و افزایش ماندگاریش می گردد. پس در ادامه نکات و فوت وفن های لازم برای تهیه ترشی لیته را بخوانید.

انتخاب سرکه مناسب برای تهیه ترشی لیته شیرازی

برای تهیه ترشی می توانید از انواع سرکه بهره ببرید اما برای افزایش ماندگاری ترشی بهتر است به جای سرکه سفید از سرکه انگور بهره ببرید.

تهیه ترشی لیته شیرازی تند

ترشی لیته شیرازی رایج تند نیست و فقط میزانی فلفل دارد اما اگر دوست دارید ترشی لیته شیرازی شما تندتر باشد، می توانید میزان فلفل قرمز خشک را بیشتر کنید.

تفاوت ترشی لیته شیرازی با سایر ترشی ها

ترشی لیته شیرازی از لحاظ ساختار و مواد خیلی شبیه تهیه ترشی لیته معمولی است و تنها تفاوتش استفاده از گوجه پوره شده در کنار سرکه است. اما در کل می توانه تفاوت ترشی لیته شیرازی با سایر ترشی ها را به موارد زیر خلاصه کرد.

  • استفاده از گوجه فرنگی له شده: این یکی از ویژگی های متمایز ترشی لیته شیرازی است که به آن طعم ترش و شیرین می دهد.
  • ترکیب ادویه ها: استفاده از ترکیبی خاص از ادویه ها مانند گلپر، زردچوبه و فلفل قرمز به ترشی لیته شیرازی طعم و عطر بی نظیری می بخشد. برای آشنایی با ادویه های انواع ترشی می توانید به کتاب کاله مراجعه کنید.
  • طعم: ترشی لیته شیرازی طعمی متعادل بین ترشی، شیرینی و تندی دارد.
منبع: کتاب کاله
انتشار: 1 مهر 1403 بروزرسانی: 1 مهر 1403 گردآورنده: romantizm.ir شناسه مطلب: 1974

به "طرز تهیه ترشی لیته شیرازی اصل با تمام فوت و فن ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی لیته شیرازی اصل با تمام فوت و فن ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید