دانستنی های لازم در ارتباط با رژیم غذایی میوه خواری

به گزارش وبلاگ داستان نویسی، رژیم غذایی میوه خواری زیر مجموعه رژیم وگان است که بیشتر از همه نوع مواد غذایی میوه مصرف میشود و یا اینکه کلا در رژیم غذایی خود میوه مصرف می شود. رژیم غذایی میوه ای یکی از محدودترین الگوهای غذایی است و علی رغم کیفیت تغذیه ای بیشتر میوه ها، خطر سوء تغذیه در آن زیاد است.

دانستنی های لازم در ارتباط با رژیم غذایی میوه خواری

رژیم میوه خواری چیست؟

فرد میوه خوار (Fruitarians) کسی است که رژیم غذایی میوه خواری را دنبال می نماید و معمولا میوه خام مصرف می نماید. بعضی از محصولات مانند آجیل و حبوبات در رژیم غذایی میوه خواری وجود دارد، اما سبزیجات، غلات و تمام محصولات حیوانی در این رژیم جایی ندارد.

افزودن آجیل و بعضی حبوبات به رژیم میوه خواری بهتر از خوردن میوه به تنهایی است زیرا آجیل و دانه ها، پروتئین و چربی های مورد احتیاج را تا حدودی به این رژیم اضافه می نمایند. با این حال، رژیم غذایی میوه خواری بسیاری از مواد مغذی مورد احتیاج بدن را تامین نمی نماید.

اگر شما 75-50 درصد کالری مورذ احتیاج خود را به وسیله میوه جات دریافت کنید شما یک میوه خوار هستید.

یک فرد میوه خوار به وضوح اندازه زیادی میوه می خورد، بعلاوه سبزیجاتی مانند گوجه فرنگی، خیار، فلفل و کدو سبز نیز در رژیم غذایی میوه خواری قابل استفاده است.

این سبزیجات به اشتباه جزء میوه جات نیستند در واقع میوه هستند، اما به خاطر محتوای قند کمی که دارند جزء میوه جات به حساب نمی آیند.

آووکادو نیز یک میوه خوب و مغذی برای این افراد به شمار میرود، بعلاوه برای ورزشکاران نیز خوب است. آووکادو جزء معدود میوه هایی است که محتوای چربی قابل توجهی دارد.1

مواد غذایی که شامل رژیم میوه خواری می­شوند

میوه
رژیم غذایی میوه خواری، شامل میوه ­های مختلف از جمله میوه ­های عجیب و غریب مانند رامبوتان، پشن­فروت، مانگوستین، ژاک­فروت، دوریان، لونگان و اسنیک فروت می­گردد. البته میوه ­های متداول­ تر مانند موز، گلابی، سیب، پرتقال و انواع توت­ها را نیز در برمی­گیرد. بعلاوه مواد غذایی که به عنوان میوه محسوب نمی­شوند مانند: گوجه فرنگی، خیار، فلفل، آووکادو، کدو و زیتون، در میوه خواری مصرف می­شوند.
آجیل و دانه ­ها
آجیل و دانه ­ها بخشی از میوه گیاهان هستند، بنابراین به میوه خواران توصیه می­گردد که از تخمه آفتابگردان، گردو و مغز بادام در رژیم غذایی شان استفاده نمایند.
بعضی از سبزیجات
مصرف 100٪ میوه در رژیم غذایی توصیه نمی­گردد. بسیاری از میوه خواران اندازهی سبزیجات، غالباً سبزیجات دارای برگ سبز را نیز باید مصرف ­نمایند.
نوشیدنی
آبمیوه ­ها مانند: آب نارگیل، آب میوه­های تازه و آب را شامل می­گردد. در خصوص قهوه، بر اساس دیدگاه فردی تصمیم گیری می­گردد.2

مواد غذایی که شامل میوه خواری نمی­شوند

پروتئین حیوانی
یک میوه خوار هیچ پروتئین حیوانی مصرف نمی­کند. تخم مرغ، مرغ و گوشت گاو گزینه­ی مناسبی برای میوه خوارها نیستند.
محصولات لبنی
محصولات لبنی هم دقیقاً مانند پروتئین حیوانی، برای رژیم غذایی میوه خواری مجاز نیستند. شیر، ماست، پنیر یا هر نوع لبنیات حیوانی دیگر مجاز نیست. به نظر می­رسد بعضی از میوه خوارها به جای شیر گاو یا بز، از بادام، بادام هندی یا نارگیل استفاده می­نمایند.
غلات
در این رژیم غذایی غلات مجاز نیست و این شامل جوانه­ها نیز می­شوند.
نشاسته­ ها
ممکن است فکر کنید که سیب زمینی در رژیم غذایی میوه خواری مجاز است، اما این طور نیست. میوه خوارها هیچ نوع پیاز یا سیب زمینی مصرف نمی­نمایند.
لوبیا و حبوبات
یک رژیم میوه خواری مناسب لوبیا یا حبوبات از جمله نخود، عدس، نخود فرنگی، سویا و بادام زمینی را شامل نمی­گردد.
هر چیزی که فراوری شده
ناگفته نماند که هیچ غذای فرآوری شده در رژیم غذایی میوه خواری مجاز نیست، زیرا این زیرمجموعه رژیم های غذایی وگان و خام خواری است.2

فواید و مزایای رژیم میوه

اگرچه رژیم میوه ، مواد مغذی کمی برای سوخت و ساز و تقویت سیستم ایمنی دارد اما فوایدی هم دارد که شامل :
1. فیبر بالا
بیشتر میوه ها محتوای فیبر زیادی دارند. فیبر به کاهش سطح کلسترول در خون یاری می نماید و حرکات روده را بهبود می بخشد و یبوست را کاهش می دهد. تمشک سیاه ، سیب و گلابی جزء میوه هایی هستند که فیبر بالایی دارند.
2. پتاسیم بالا
بعضی از میوه ها مثل موز ، انبه و طالبی پتاسیم بالایی دارند. پتاسیم به سالم نگه داشتن سطح فشار خون و تنظیم مایعات بدن یاری می نماید.
3. حاوی ویتامین C
میوه ها معمولا منبع عظیمی از ویتامین c هستند و بعضی از میوه ها مانند پرتقال ، توت فرنگی ، فلفل دلمه ای قرمز ویتامین c بالایی دارند. این ویتامین سیستم ایمنی را تقویت می نماید و به سالم نگه داشتن دندان و لثه یاری خواهد نمود.
4. آنتی اکسیدان
آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که فرایند اکسیداتیو را منحل می نمایند و فراوری رادیکال های آزاد را محدود خواهند کرد . این آنتی اکسیدان ها از پوست محافظت می نمایند و با بیماری ها مبارزه می نمایند. بعضی از میوه های حاوی آنتی اکسیدان ها شامل آلو بخارا ، آلوی سیاه و انواع تمشک ها می باشد که به آن ها از بین برنده رادیکال های آزاد هم گفته می گردد.
5. حاوی فولات بالا
میوه های منطقه ها مرطوب مانند انبه و پرتقال سرشار از فولات هستند که به فراوری سلول های خونی قرمز یاری می نمایند و بعلاوه شرایط جنین را بهبود می بخشند .
6. کاهش وزن
میوه ها معمولاً کالری کمی دارند و کالری کم به کاهش وزن یاری می نماید. اگر هدف شما کاهش وزن است ، می توانید رژیم خود را به رژیم میوه تبدیل کنید اما به یاد داشته باشید که اگر رژیم را کنار بگذارید ، کاهش وزن هم کم کم از بین می رود و ممکن است وزنتان برگردد.3

عوارض و خطرات رژیم میوه خواری

رژیم میوه خواری فاقد چندین ماده مغذی است که برای سلامت عمومی بدن ضروری هستند. موادی مانند:

پروتئین

چربی

کلسیم

ویتامین های گروه B

اسید های چرب امگا 3

آهن

ویتامین D

روی

از جمله عوارض مهم رژیم میوه خواری می توان به سوء تغذیه اشاره نمود. دیگر عوارض ناشی از رژیم میوه خواری عبارتند از:

کم خونی

خستگی و افسردگی

کاهش و ضعف دستگاه ایمنی بدن

کمبود کلسیم که در بلند مدت می تواند منجر به پوکی استخوان گردد

افزایش سطح قند خون

خشکی پوست و شنمایندگی مو ها

مسائل شناختی

تورم

پوسیدگی دندان

توجه: رژیم میوه خواری برای افراد مبتلا به دیابت، پیش دیابت، تنبلی تخمدان یا سندرم مقاومت به انسولین مناسب نیست.4

توصیه پزشکان در خصوص رژیم میوه ای

متخصصان پیشنهاد می نمایند که هیچ نوع رژیمی را به طور ناگهانی و سریع در پیش نگیرید. اگر هدف اصلی شما کاهش وزن و افزایش سلامت کلی است یا اصلاً دوست دارید برای تنوع رژیم میوه را دنبال کنید ، اول باید به یک متخصص تغذیه مشورت کنید و ببینید که آیا این رژیم به بدن شما آسیب وارد می نماید یا خیر ، اما به طور کلی رژیم میوه به کمتر کسانی توصیه می گردد زیرا کمبود مواد مغذی در آن به شدت بالاست.3

پینوشتها

1.www.drsosha.com

2.www.mintapp.ir

3.www.namnamak.com

4.www.setare.com

منبع: راسخون
انتشار: 1 آذر 1400 بروزرسانی: 1 آذر 1400 گردآورنده: romantizm.ir شناسه مطلب: 1508

به "دانستنی های لازم در ارتباط با رژیم غذایی میوه خواری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دانستنی های لازم در ارتباط با رژیم غذایی میوه خواری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید