تقویت شرکت های دانش بنیان رقابت کشورها بر سر علم است
به گزارش وبلاگ داستان نویسی، خبرنگاران/گیلان رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، با بیان اینکه 6000 شرکت دانش بنیان در سطح کشور فعالیت دارند، گفت: امروزه رقابت کشورها بر سر علم است و لذا باید در پی تقویت شرکت های دانش بنیان باشیم.
علیرضا منادی سفیدان در شورای مدیریت آموزش عالی استان گیلان، کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در دوره یازدهم را یکی از کمیسیون های فعال دانست که طی یک سال گذشته خروجی های خوبی داشته است و اظهار کرد: اتمام رتبه بندی معلمان، قانون جهش تولید دانش بنیان، تصویب قانون ساماندهی نیروهای آموزش و پرورش و پیگیری همسان سازی حقوق فرهنگیان از جمله مهمترین اقدامات این کمیسیون است.
وی با بیان اینکه دانشگاه های آزاد و پیام نور می توانند در رشته های کم رقابت براساس سوابق تحصیلی دانشجوی ارشد جذب کنند، گفت: توجه به رشته های مورد نیاز استان ها صورت گیرد.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، با اشاره به ظرفیت علمی استان گیلان در دارا بودن 1000 شرکت دانش بنیان، ادامه داد: انتظار از استان گیلان بسیار بالاست، زیرا شخصیت های علمی برجسته و دانشگاه های خوبی دارد.
منادی، با بیان اینکه 6000 شرکت دانش بنیان در سطح کشور فعالیت دارند که باید 10 برابر شوند، گفت: امروزه رقابت کشورها بر سر علم است و لذا باید در پی تقویت شرکت های دانش بنیان باشیم.
وی سال گذشته 527 میلیارد تومان علاوه بر بودجه وزارت علوم به دانشگاه های برتر تخصیص دادیم، مطرح نمود: با توجه به رتبه دانشگاه گیلان در پایگاه استنادی علوم، می توانیم از این ظرفیت استفاده کنیم.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، با اشاره به آغاز دوران پساکرونا و ضرورت برگزاری حضوری کلاس های درس در دانشگاه ها، گفت: همه اساتید و دانشجویان واکسینه شدند و باید آمادگی در دانشجویان جهت حضور در دانشگاه فراهم شود.
وی همچنین از راه اندازی دهکده ورزشی در دانشگاه های کشور با همکاری وزارت ورزش و جوانان خبر داد و اضافه نمود: با توجه به همسایگی گیلان با چهار کشور حاشیه دریای خزر، ایجاد شبکه آزمایشگاه های ایران در گیلان یک سرمایه بزرگ محسوب می شود.
منادی اضافه نمود: دانشگاه گیلان آزمایشگاهی را به صورت یکجا برای استفاده همه بخش های علمی و دانشگاهی کشور به ویژه کشورهای خارجی فراهم کرده است.
محمدرضا احمدی سنگری، کننده شهرستان های رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی نیز، یکی از اهداف کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس را بررسی شرایط فعلی نظام آموزشی دانست و اظهار کرد: جامعه به برخی از رشته های دانشگاهی نیاز ضروری دارد و لذا حتما باید رشته ها را براساس نیازمندی جامعه به روز کنیم.
وی با بیان اینکه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در پی مهارت آموزی فارغ التحصیلان است، گفت: یک فارغ التحصیل به جای اینکه دنبال شغل بشود باید خودش کارآفرینی کند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، با تاکید بر لزوم تجاری سازی شرکت های دانش بنیان، مطرح نمود: شرکت های دانش بنیان باید بتوانند تولیدات خود را عرضه کنند و توسعه دهند.
احمدی، هزینه کردن برای شرکت های دانش بنیان را سرمایه گذاری دانست و اضافه نمود: دانشگاه ها نیازمند کمک های بلاعوض جهت راه اندازی سرای نوآوری و شرکت های دانش بنیان هستند.
به گزارش خبرنگاران، ساختمان دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه گیلان با حضور رئیس و اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، مسئولین استانی و مدیران دانشگاهی افتتاح شد.
منبع: خبرگزاری ایسنا