انتشار دو عنوان کتاب از هنر دوره قاجار به مناسبت نوروز 1402
به گزارش وبلاگ داستان نویسی، محمدحسن حامدی، در گفت وگو با خبرنگار خبرنگاران در فارس، گفت: ما پارسال 4 عنوان کتاب منتشر کردیم که نسبت به سال های گذشته خیلی کم کار بودیم حال اینکه یکی دو عنوان کتاب در این انتشارات در دست چاپ است.
وی با بیان اینکه آثار فوق از مجموعه کتاب های هنری گلستان هنر است، توضیح داد: در این مجموعه، راجع به کار هنرمندان در ادوار مختلف تاریخ به صورت مبسوط بحث می گردد.
حامدی اضافه نمود: به مناسبت نوروز 1402 دو عنوان کتاب منتشر کردیم که هنوز پخش نشده است. یک کتاب درباره ام سلمه است که از خوشنویسان زن ایران به شمار می رود. این کتاب اولین پژوهش پیرامون یک بانوی خوشنویس ایرانی و دختر فتحعلی شاه قاجار است.
به گفته حامدی، دومین کتاب مربوط به مهدی شریف شیرازی است که او هم از نقاشان دوره قاجار است و در زمینه خطاطی هم از چهره های شناخته شده به شمار می رود که در زمینه خطاطی قطاعی کار می نموده است. این از مواردی بود که از زمانی که با این هنر آشنا شدم خیلی سودای این را داشتم که کسی در این خصوص پژوهشی را انجام دهد و ما چاپ کنیم که اتفاقا شرایط فراهم و کتاب پیش از نوروز چاپ شد.
وی مطرح کرد: ما یک نشر کوچک هستیم اما به صورت تخصصی در حوزه هنرهای تجسمی کار می کنیم، البته کتاب هایی هم مانند شعر و آثار تاریخی هم چاپ کردیم اما آنچه که نشر پیکره با آن شناخته می گردد بیشتر کتاب هایی است که در حوزه تجسمی هستند.
مدیر نشر پیکره اعلام نمود: برای سال پیش رو نیز از مجموعه گلستان هنر یک کتاب با عنوان آقا نجف در دست چاپ داریم. آقا نجف نگارگر اصفهانی که نقاش بسیار معتبری است و این پژوهش به وسیله خانم اکرم توانا تهیه شده است. احتمالا یک کتاب از اویس وفسی خوشنویس معاصر که دوسال پیش از جهان رفت نیز خواهیم داشت.
مدیر دوهفته نامه هنرهای تجسمی تندیس درباره علل توقف انتشار این مجله که 17 سال پیشینه انتشار داشت، گفت: به نظر می رسد جامعه به سمت رسانه های دیجیتال حرکت می نماید و اتفاقات را بیشتر از فضای مجازی دریافت می نماید و نشریات کاغذی قدری به حاشیه رفتند و این یک واقعیت است. اگرچه می دانم که در کشورهای دیگر هنوز نشر کاغذی لطف و کاربرد خودش را دارد اما در ایران دچار این عارضه شده است زیرا هم تیراژ کتاب ها پایین آمده و هم تعداد مجلات محدود شده است.
وی با بیان اینکه نشریات وابستگی عجیبی به آگهی های بازرگانی دارند، اضافه نمود: آگهی ها را هم فضای مجازی تامین می نماید یعنی اگر ما با تیراژی 5 هزار نسخه ای چاپ می کردیم گاهی اوقات یک سایت در مخاطبی چند ده هزارتایی می توانست مقرون به صرفه و سریع تر این امکان را فراهم کند بنابر این مجموع این عوامل سبب شد که بخش مالی مجله هم از رونق بیفتد ضمن اینکه نویسندگان آن اشتیاق قدیم را هم نداشتند. البته نشریه تندیس نقدمحور بود و انگار بخشی از هنرمندان نیازی به نقد شدن نیز نداشتند. در واقع معیار خوب بودن نزد بعضی هنرمندان تبدیل به پرفروش بودن شد، نه اینکه فاخر و فرهیخته بودن اثر.
حامدی مطرح کرد: برعکس روزگار، من اعتقادی به فضای مجازی ندارم، به نظرم از حیث ماندگاری کتاب های کاغذی بیشتر از نسخه الکترونیک است.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران