چرا ورق به نام بایدن برگشت؟

به گزارش وبلاگ داستان نویسی، در ساعات اولیه پس از انتها رای گیری در جریان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا جو بایدن، نامزد حزب دموکرات در بسیاری از ایالت های کلیدی از دونالد ترامپ، رئیس جمهوری کنونی این کشور رای کمتری کسب کرده بود.

چرا ورق به نام بایدن برگشت؟

به گزارش خبرنگاران به نقل از یورونیوز، در ساعات و روزهای بعد جو بایدن فاصله خود را به طرز چشمگیری کاهش داد و به تدریج در ایالت های کلیدی از دونالد ترامپ پیش افتاد. او به این ترتیب توانست در ایالت های ویسکانسین و میشیگان پیروز شود. جو بایدن اکنون نیز در آستانه پیش افتادن از دونالد ترامپ در ایالت های پنسیلوانیا و جورجیا است.

دلیل اصلی این تغییر پدیده ای است که پیش از روز رای گیری نیز ناظران از آن سخن گفته بودند. دگرگونی آبی (blue shift) رویدادی است که بسیاری از تحلیلگران از هفته ها پیش درباره آن سخن گفته بودند.

بسیاری از رای دهندگان در این دوره از انتخابات به دلیل شیوع ویروس جدید کرونا رای خود را با پست ارسال کردند. بحث های زیادی طی هفته های قبل از برگزاری انتخابات بر سر شرکت در رای گیری با ارسال رای از راه دور اجرا شده بود. این موضوع یکی از مسائل مورد اختلاف بین دونالد ترامپ، رئیس جمهوری کنونی آمریکا و جو بایدن، رقیب دموکرات او در اولین مناظره انتخاباتی نیز بود.

دگرگونی آبی به وضعیتی اطلاق می شود که برنده انتخابات در ساعات پس از خاتمه رای گیری تعیین نمی شود و نامزد پیشتاز در روزهای بعد از انتخابات به دنبال شمارش رای هایی که با پست ارسال شده است پیشتازی خود را از دست می دهد.

از آنجاکه بنا به بررسی ها طی دوره های گذشته (حداقل از سال 2004 تا به امروز) نامزدهای دموکرات در آرای ارسالی با پست پیشتاز بوده اند، تغییر نتیجه آراء به دگرگونی آبی (رنگ حزب دموکرات) معروف شده است.

یکی از نمونه های دگرگونی آبی در جریان شمارش آراء برای تعیین یکی از دو سناتور ایالت آریزونا در سال 2018 روی داد. در حالی که نتیجه اولیه از پیشتازی نامزد جمهوریخواهان حکایت داشت در نهایت در روزهای بعد با شمارش آرای ارسال شده با پست رقیب دموکرات او پیروز انتخابات معرفی شد.

دونالد ترامپ در آن زمان این تغییر نتیجه را زیر سوال برد و از فساد انتخاباتی سخن گفت. درنهایت اما کرسی ایالت آریزونا در مجلس سنا به دموکرات ها رسید.تخمین زده می شود که در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری نیمی از رای دهندگان دموکرات رای خود را با پست ارسال کرده اند. این در حالی است که تنها حدود 25 درصد جمهوریخواهان پیش از انتخابات قصد داشتند به این شیوه در انتخابات شرکت کنند. شمارش آرای ارسال شده با پست وقت گیرتر از شمارش آرایی است که حضوری و در روز رای گیری به ثبت می رسد. مسئولان حوزه های رای گیری باید هویت رای دهندگانی که رای خود را با پست فرستاده اند احراز کنند.

بسیاری از ناظران پیش از انتخابات نگران بودند که دونالد ترامپ در صورت پیشتازی خود در ساعات اولیه پس از خاتمه رای گیری، در برابر دگرگونی آبی در فرایند شمارش آراء مقاومت کند و نتیجه انتخابات را زیر سوال ببرد؛ امری که در نهایت به واقعیت پیوست و دونالد ترامپ اکنون تاکید می کند که اگر فقط آرای قانونی شمارش شود او برنده انتخابات است.

نامزد حزب جمهوریخواه پیش از انتخابات بارها ادعا کرد بود که ارسال رای ها با پست زمینه ساز تقلب در انتخابات است. این در حالی است که نتیجه بررسی ها نشان می دهد که تقلب در جریان رای گیری و شمارش آراء در ایالات متحده پدیده ای بسیار نادر است.

رئیس جمهوری کنونی آمریکا پیش از انتخابات با استناد به احتمال تقلب با استفاده از آرای ارسال شده با پست، حاضر نشده بود تضمین دهد که نتیجه انتخابات را در هر صورت خواهد پذیرفت.

جو بایدن و دونالد ترامپ برای غلبه بر یکدیگر به کسب 270 رای الکترال نیاز دارند. کل آرای الکت

311312

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 16 آذر 1399 بروزرسانی: 16 آذر 1399 گردآورنده: romantizm.ir شناسه مطلب: 937

به "چرا ورق به نام بایدن برگشت؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا ورق به نام بایدن برگشت؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید