طرز تهیه انواع دلمه

به گزارش وبلاگ داستان نویسی، دلمه یکی از غذاهای لذیذ ایرانی است که در فصل تابستان هواداران زیادی دارد. دلمه به شکل های مختلفی قابل طبخ است، برای مثال شما می توانید دلمه را با برگ مو، بادمجان یا گوجه نیز درست کنید ولی طرز تهیه انواع دلمه تا حد زیادی شبیه به یکدیگر است و تنها نوع پیچیدن آنها با هم فرق دارد. کافی است نگاهی به فهرست انواع غذای ایرانی بیندازید تا متوجه شوید که دلمه یکی از اصیل ترین و قدیمی ترین غذاهای سنتی و حتی محلی کشور ایران محسوب می گردد که طعم و عطر خاصی دارد. دلمه طعم خاص و متفاوت خود را مدیون مرزه است، این نوع سبزی خشک باعث خوش عطری دلمه می گردد.

طرز تهیه انواع دلمه

طرز تهیه 6 نوع دلمه لذیذ

از آنجایی که دلمه غذای خوش طعم و خاصی است، هواداران زیادی دارد بنابراین شما می توانید در تدارکات یک مهمانی بزرگ برای پذیرایی متفاوت از مهمانان خود این غذای لذیذ را آماده کنید. البته باید مواد لازم برای تهیه دلمه مورد نظر خود را داشته باشید. با این حال همواره برای شما امکان سفارش آنلاین غذا به وسیله سایت و اپلیکیشن خبرنگاران وجود دارد.

با اینکه ما انواع مختلفی دلمه داریم، ولی طرز تهیه انواع دلمه نزدیک به یکدیگر خواهد بود. ناگفته نماند بدون توجه به اینکه شما قصد درست کردن کدام نوع دلمه را دارید باید گفت آماده کردن مواد انواع دلمه ها، پیچیدن دلمه، تهیه و پختن آن تا حدودی کار بسیار سخت و زمان بری است. از این رو اگر حوصله آشپزی دارید برای تهیه این غذای لذیذ دست به کار شوید در غیر این صورت بهتر است از روش سفارش آنلاین غذا بهره ببرید. در ادامه مواد لازم برای تهیه انواع دلمه ها را ذکر می کنیم:

گوشت چرخ نموده500 گرم
برنج نیم پزیک لیوان
لپهنصف لیوان
نمکبه میزان دلخواه
فلفلبه میزان دلخواه
زردچوبهبه میزان کافی
روغن مایعبه میزان لازم
فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی، بادمجان دلمه ای، پیاز، یا برگ موبه تعداد دلخواه
گشنیز50 گرم
شوید50 گرم
ترخون30 گرم
شنبلیله30 گرم
مرزه40 گرم
تره50 تا 80 گرم

توجه داشته باشید شما می توانید به جای گوشت چرخ نموده از مرغ نگینی خیلی ریز نیز بهره ببرید و با توجه به نوع دلخواه دلمه خود یکی از موارد ذکر شده در بالا (فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی، بادمجان دلمه ای، پیاز، یا برگ مو) را انتخاب کنید. به خاطر داشته باشید نوع پیچیدن هر یک از این نوع دلمه ها با یکدیگر فرق دارد.

طرز تهیه دلمه برگ مو

در فهرست انواع غذای ایرانی دلمه برگ مو یکی از پرطرفدارترین نوع دلمه است که شاید درست کردن آن از سایر دلمه ها ساده تر باشد البته پیچیدن دلمه برگ مو نیز کار هر کسی نیست. یکی از موثرترین مواد در خوش طعم کردن این غذا سبزی دلمه برگ مو است که به هیچ وجه نمی توان از آن چشم پوشی کرد.

در ادامه مراحل تهیه این نوع دلمه را شرح می دهیم:

  • مرحله اول: در ابتدا باید گوشت یا مرغ چرخ شده را با پیاز تفت دهید و در نهایت ادویه و سبزی دلمه را به آن اضافه کنید. بعلاوه می توانید از رب گوجه نیز برای طعم بهتر دلمه برگ مو یاری بگیرید.
  • مرحله دوم: برنج و لپه را بپزید و به مواد اولیه خود اضافه کنید.
  • مرحله سوم: برگ های مویی که پیش از این تهیه نموده و شسته اید را در قابلمه قرار دهید تا به مدت 10 دقیقه در آب جوش پخته شوند.
  • مرحله چهارم: در این بخش باید 2 برگ مو را انتخاب کنید و بر روی یکدیگر قرار دهید به طوری که نصف برگ ها بر روی یکدیگر قرار بگیرد. پیچاندن دلمه برگ مو کار سختی است بنابراین باید دقت زیادی به خرج دهید.
  • مرحله پنجم: دلمه ها را در قابلمه بچینید و کمی روغن و آب بر روی آنها بریزید تا چند دقیقه پخته شوند. ترکیب دلمه برگ مو با سرکه و شکر نیز بسیار خوشمزه است بدین ترتیب می توانید علاوه بر آب و روغن، کمی سرکه و شکر نیز بر روی دلمه های برگ مو بریزید.

طرز تهیه دلمه بادمجان

پیش از این نیز گفتیم طرز تهیه انواع دلمه ها تا حدودی شبیه به یکدیگر است برای مثال در تهیه دلمه بادمجان تنها یک تفاوت وجود دارد، در واقع شما به جای استفاده از برگ مو از بادمجان دلمه ای استفاده می کنید.

  • مرحله اول: مواد لازم را تهیه می کنید و سپس برنج و لپه را می پزید.
  • مرحله دوم: گوشت چرخ نموده را با روغن، نمک، فلفل، و انواع ادویه های مورد نظر خود سرخ کنید و تفت دهید.
  • مرحله سوم: سبزی دلمه را به مواد آماده شده اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: داخل بادمجان ها را خالی کنید و با مواد دلمه آنها را پر کنید و در قابلمه قرار دهید.
  • مرحله پنجم: سس دلمه خود را با رب گوجه و انواع ادویه ها آماده کنید و بر روی دلمه ها بریزید تا حسابی بپزند.

طرز تهیه دلمه فلفل

مراحل تهیه دلمه فلفل نیز همچون دلمه بادمجان است، تنها در مرحله چهارم این طرز تهیه شما باید درون فلفل را خالی کنید و شکم فلفل دلمه ای خود را با مواد دلمه پر کنید. توجه داشته باشید بهتر است فلفل های بزرگ را برای تهیه دلمه انتخاب کنید.

طرز تهیه دلمه کلم

برای تهیه دلمه کلم علاوه بر مواد ذکر شده در جدول بالا، شما باید از آلو نیز بهره ببرید. ضمناً ترکیب سرکه و آبلیمو نیز به طعم خوش دلمه کلم شما یاری می نماید. در ادامه مراحل تهیه دلمه کلم را ذکر می کنیم:

  • مرحله اول: پیاز را به همراه سبزی دلمه و سایر ادویه های دلخواه خود سرخ کنید.
  • مرحله دوم: برنج و لپه را بپزید.
  • مرحله سوم: کلم ها را در آب جوش قرار دهید تا بپزند و کمی نرم شوند. کلم ها در عرض 10 دقیقه حسابی پخته می شوند و شما باید آنها را آبکشی کنید، مراقب باشید کلم ها پاره نشوند.
  • مرحله چهارم: یک قاشق غذاخوری از مواد آماده شده را درون هر یک از برگ های کلم بگذارید و آن را بپیچید.
  • مرحله پنجم: دلمه های کلمه پیچیده شده را درون قابلمه قرار دهید و کمی آب و روغن یا آبلیمو بر روی آن بریزید تا حسابی پخته گردد.

طرز تهیه دلمه سیب زمینی

از آنجایی که بیشتر افراد سیب زمینی را هم به صورت سرخ شده و هم به صورت آبپز دوست دارند، پس دلمه سیب زمینی نیز یکی از پرطرفدارترین دلمه ها به شمار میرود که البته طرز تهیه آن شاید با سایر دلمه ها کمی متفاوت باشد.

  • مرحله اول: در ابتدا باید سیب زمینی ها را آماده کنید، در واقع باید شکم هر سیب زمینی خالی گردد. در ادامه باید سیب زمینی ها را کمی در روغن سرخ کنید یا تفت دهید.
  • مرحله دوم: پیاز را به همراه نمک و ادویه های مورد نظر و سبزی دلمه سرخ کنید. بعلاوه می توانید گوشت چرخ شده را به این مواد اضافه کنید و تفت دهید. ضمناً شما حتی می توانید به این نوع دلمه قارچ، فلفل دلمه ای، و گوجه نگینی نیز اضافه کنید.
  • مرحله سوم: مواد آماده را درون شکم سیب زمینی ها قرار دهید.
  • مرحله چهارم: این نوع دلمه را هم می توانید بر روی اجاق و در قابلمه و هم درون فر و ظرف پیرکس درست کنید. از قلم نیاندازید سس مخصوص دلمه را تهیه و بر روی آن بریزید تا طعم بهتری پیدا کند.

طرز تهیه دلمه پیاز

پیاز یکی از مفیدترین صیفی جات حاضر در بازار میوه و تره بار است ولی متاسفانه هر کسی طعم و بوی پیاز را درون غذا نمی پسندد. اگر شما به پیاز علاقه دارید و از طعم پیاز آبپز بدتان نمی آید، توصیه می کنیم دلمه پیاز را امتحان کنید. در ادامه مراحل پخت این نوع دلمه را برای شما شرح می دهیم:

  • مرحله اول: پیازها را برای قرار دادن مواد دلمه آماده کنید. در واقع باید به شکلی پوسته فوقانی پیاز را بردارید که بتوانید مواد دلمه را درون آن قرار دهید.
  • مرحله دوم: لپه و برنج را بپزید و گوشت را به همراه سایر مواد دلمه تفت دهید. در نهایت همه این مواد را با هم ترکیب کنید.
  • مرحله سوم: بعد از اینکه مواد دلمه را حسابی له کردید، باید ترکیب این مواد را درون پیازها قرار دهید.
  • مرحله چهارم: دلمه های پیاز را درون یک قابلمه مناسب بچینید و کمی آب و رب گوجه نیز بر روی آنها بریزید تا حسابی پخته شوند. درست کردن دلمه پیاز سخت است زیرا اگر نابلد باشید امکان دارد پیازها از هم بپاشند.

خرید آنلاین انواع دلمه ها

اکنون که با طرز تهیه انواع دلمه ها آشنا شدید، به نظر شما درست کردن دلمه کار ساده ای است و می توانید این غذای لذیذ را در خانه بپزید؟ با توجه به طرز تهیه انواع دلمه اگر حوصله و وقت کافی برای آشپزی طولانی مدت ندارید و هوس دلمه نموده اید، می توانید خیلی راحت از سایت خبرنگاران دلمه مورد نظر خود را سفارش دهید.

علاوه بر دلمه های ذکرشده در بالا شما حتی می توانید سایر دلمه ها همچون دلمه گوجه، دلمه لواش، دلمه کاهو، دلمه اسفناج، دلمه کلم پیچ، دلمه کدو، دلمه قارچ، دلمه سوسیس، و دلمه برگ چغندر را به صورت انلاین و اینترنتی سفارش دهید و در مدتی نه چندان طولانی غذای مورد نظر خود را درب منزل دریافت کنید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 27 دی 1403 بروزرسانی: 27 دی 1403 گردآورنده: romantizm.ir شناسه مطلب: 2042

به "طرز تهیه انواع دلمه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه انواع دلمه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید