رودخانه های آسمانی؛ پیامد تازه تغییرات آب و هوایی!

به گزارش وبلاگ داستان نویسی، ما می دانیم که بحران آب و هوا در حال حاضر تأثیر عمیقی بر سیستم های آب و هوای جهانی، تغییر دما، بارندگی، الگو های باد و موارد دیگر دارد، اما یک مطالعه نو پیش بینی می نماید این عامل می تواند دالان هایی باریک از رطوبت غلیظ همانند رودخانه هایی خروشان در جو ایجاد کند که سیل های بزرگ در قسمت های کوهستانی شرق آسیا را به بار می آورد.

رودخانه های آسمانی؛ پیامد تازه تغییرات آب و هوایی!

به گزارش خبرنگاران، دانشمندان اکنون باور دارند که باران های سیل آسای آینده به وسیله رودخانه های ایجاد خواهد شد که در آسمان هستند نه در زمین. این دالان های باریک از رطوبت غلیظ می توانند به سرعت باعث سیل در هنگام برخورد با مانعی مانند رشته کوه شوند و در مدت زمان کوتاهی مقادیر زیادی آب آزاد نمایند. این بدان معناست که سیل های ایجاد شده از این سیستم می تواند به مراتب شدیدتر و مخرب تر از سیل های فعلی باشد.

بر اساس مدل های نو محققان، با گرم شدن سیاره زمین، رویداد های بارندگی در شرق آسیا در دهه های آینده مکرر و شدیدتر خواهند بود. این منطقه به دلیل نزدیکی به خط استوا و اقیانوس، به طور طبیعی از بارندگی بسیار بالایی برخوردار است، اما در فرآیند گرمایش زمین، آب بیشتری بخار شده و به وسیله هوا منتقل می گردد که این امر نیز به معنای بارندگی بیشتر خواهد بود. محققان در مقاله منتشر شده خود می نویسند: ما متوجه شدیم که هم انتقال بخار آب مرتبط با رودخانه جوی و هم بارندگی در دامنه های جنوبی و غربی کوه های شرق آسیا در آب و هوای گرم تر تشدید می گردد.

به عبارت دیگر، رودخانه های جوی، باران های شدید بی سابقه ای را در شرق آسیا در پی خواهند آورد که همه این ها به دلیل گرمایش زمین است. به طور کلی، رودخانه های جوی رطوبت را از منطقه ها گرمتر می گیرند و آن را در منطقه ها سردتر رسوب می دهند. اما نکته جالب توجه دیگر این است که حرکات آن ها به وسیله تغییرات باد و دما کنترل می گردد و این دقیقاً همان الگو های نامنظمی است که تغییر آب و هوا می تواند ایجاد کند. این مطالعه گزارش می دهد که وقتی صحبت از منطقه های مانند ژاپن، تایوان، شمال شرقی چین و شبه جزیره کره به میان می آید، اندازه بارندگی می تواند به رکوردشکنی برسد. بیشترین بارندگی در دامنه های جنوب غربی کوه های آلپ ژاپن خواهد بارید.

برای رسیدن به نتیجه گیری، دانشمندان شبیه سازی هایی را بر اساس داده های هواشناسی جمع آوری شده از سال 1951 تا 2010 انجام دادند و این داده ها را تا سال 2090 مدل سازی کردند. علاوه بر این، در مدل سازی نو، دانشمندان افزایش دما را مطابق با سناریو های شدیدتر تغییر آب و هوا فرض کردند. Yoichi Kamae دانشمند محیط زیست دانشگاه Tsukuba در ژاپن می گوید: ما از شبیه سازی مدل گردش جوی جهانی با وضوح بالا و بعلاوه شبیه سازی کاهش مقیاس مدل آب و هوای منطقه ای استفاده کردیم.

تحقیقات قبلی زیادی در خصوص این رودخانه های جوی اجرا شده است، اما هنوز کاملاً مشخص نیست که چگونه این نوار های رطوبت با تغییر اقلیم، تغییر می نمایند، به ویژه که رفتار آن ها به وسیله ویژگی های توپولوژیکی و بعلاوه حرکت هوای گرم تر و خنک تر مشخص می گردد. هرچند برای بعضی از منطقه ها، افزایش بارندگی یک مزیت خواهد بود، اما برای دیگر منطقه ها، شرایط آب و هوایی شدید می تواند باعث سیل های خطرناک و تهدید نماینده زندگی گردد. این یکی از آخرین ارتباطات بین تغییرات آب و هوا و افزایش فراوانی رویداد های شدید آب و هوایی است.

محققان می گویند که این مدل سازی می تواند در منطقه ها دیگری که ممکن است رودخانه های جوی در آن ها رشد نمایند نیز اعمال گردد. اگرچه هنوز ابهامات زیادی در این زمینه به جای مانده است، اما به نظر می رسد این مطالعات و مطالعات دیگر نشان می دهد که منطقه ها خاصی از کره زمین در دهه های آینده شاهد بارندگی بسیار بیشتری باشند. کامائه می گوید: یافته های ما احتمالاً در سایر منطقه ها عرض های جغرافیایی میانی که در آن برهم کنش های بین رودخانه های جوی و کوه های شیب دار نقش عمده ای در بارش دارند، مانند غرب آمریکای شمالی و اروپا نیز قابل استفاده است. بنابراین، این منطقه ها نیز ممکن است با گرم شدن آب و هوا، بارندگی های شدیدتر و سیل آسایی را تجربه نمایند. نتایج این تحقیق در نشریه Geophysical Research Letters منتشر شده است.

منبع: sciencealert

ترجمه: مصطفی جرفی-خبرنگاران

منبع: فرارو
انتشار: 7 اسفند 1400 بروزرسانی: 7 اسفند 1400 گردآورنده: romantizm.ir شناسه مطلب: 1619

به "رودخانه های آسمانی؛ پیامد تازه تغییرات آب و هوایی!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رودخانه های آسمانی؛ پیامد تازه تغییرات آب و هوایی!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید