خواب زیاد نوزاد؛ آیا باید از زیاد خوابیدن نوزادمان نگران شویم؟

به گزارش وبلاگ داستان نویسی، خواب زیاد نوزادان طبیعی است و معمولاً یک نوزاد 80 تا 85 درصد از روز را می خوابد. خواب نوزاد برای توسعه ذهنی و جسمی کودک به خصوص مغز و سیستم عصبی لازم است، ولی اگر متوجه شدید کودک شما برای شیر خوردن و تعویض پوشک هم بیدار نمی گردد باید او را نزد پزشک ببرید و از فرایند وزن گیری و سلامتی او مطلع شوید.

خواب زیاد نوزاد؛ آیا باید از زیاد خوابیدن نوزادمان نگران شویم؟

خبرنگاران | سرویس مادر و کودک - گاهی اوقات نوزاد خواب را به شیر خوردن و هر چیز دیگری ترجیح می دهد. این مدام خوابیدن نوزاد، ممکن است موجب نگرانی والدین گردد و آن ها را وادارد که علت آن را بیابند. در این مقاله درباره خواب زیاد نوزادان و روش های بیدار کردن نوزاد از خواب، صحبت می کنیم.

یک نوزاد تازه متولد شده باید چقدر در روز بخوابد؟

نوزادان زیاد می خوابند. این عادتی است که از دوران جنینی با خود آورده اند. زمانی که جنین در رحم مادر است، با شنیدن صدای قلب، دستگاه گوارش و صدای خود مادر، آرامش یافته و به خواب می رود. معمولاً پس از تولد، نوزادان به مدت 16 تا 18 ساعت در روز به خواب می فرایند و هر دو تا سه ساعت برای شیر خوردن و تعویض پوشک، بیدار می شوند. این ساعات ممکن است برای هر کودک متفاوت باشد، زیرا هر فرد دارای احتیاج های متفاوتی با فرد دیگر است.

یکی از علل خواب زیاد نوزاد این است که بدن نوزاد به سرعت در حال رشد است و خواب برای توسعه ذهنی و جسمی، به خصوص توسعه مغز و سیستم عصبی مرکزی لازم است. بنابراین می توان گفت که به طور معمول نوزادان در حدود 80 تا 85 درصد از روز را می خوابند و تا زمانی که سالم هستند و به خوبی تغذیه می شوند، در خصوص تعداد و زمان خواب آنان قانون خاصی وجود ندارد.

آیا خواب زیاد نوزادان در طول روز خوب است؟

از آنجا که خواب زیاد نوزادان در طول روز به والدین فرصتی برای استراحت می دهد، می تواند خوب باشد، اما از طرف دیگر ممکن است باعث نگرانی پدر و مادر گردد که چرا کودک اینقدر می خوابد؟. حقیقت این است که جواب این سوال بستگی به احتیاجهای فردی خود نوزاد دارد. ممکن است بعضی نوزادان زیاد ولی بعضی کمتر بخوابند و سلامتی شان نیز هیچ مسئله ای نداشته باشد.

یک راه برای اینکه آنالیز کنید آیا کودک به اندازه کافی تغذیه می گردد یا خیر، آنالیز پوشک اوست. دقت کنید، ادرار کودک نباید بیش از حد زردرنگ باشد. رنگ تیره ادرار نشانه این است که نوزاد به اندازه کافی تغذیه نمی گردد. دفعات مدفوع کردن هم باید متعادل باشد. این که کودک در ادرار و مدفوع خود مسئله ای نداشته باشد بدین معناست که به درستی تغذیه می گردد و پدر و مادر می توانند با خیال راحت، در زمان خوابیدن او، استراحت نمایند.

به طور کلی ساعات خوابیدن نوزاد با افزایش سن او کمتر می گردد. در این صورت فرصت کافی پیدا می نماید که به تدریج نشستن و خزیدن به این طرف و آن طرف را یاد بگیرد.

چه زمانی شما باید نگران باشید؟

اگر متوجه شدید که کودک در تمام طول روز خواب است و حتی برای غذا خوردن هم بیدار نمی گردد، باید او را بیدار کنید. همچنین اگر به طور ناگهانی میزان خواب کودک افزایش یافت، باید سلامتی کودک را آنالیز نموده و برای این کار او را نزد پزشک اطفال ببرید.

این موضوع را همواره مد نظر داشته باشید که با رشد نوزادان، خواب آن ها کمتر می گردد. در واقع نوزاد بعد از دو ماهگی، مدت زمان بیشتری در روز بیدار است و شب هم ممکن است کمی طول بکشد تا بخوابد. این خوابیدن کمتر، باعث می گردد کودک مهارت های زیادی مانند خزیدن و نشستن و به دنبال آن مهارت های پیچیده تر، مانند راه رفتن و حرف زدن را یاد بگیرد. بنابراین اگر کودک شما سه ماهه است و زیاد می خوابد و از طرفی به سختی هم بیدار می گردد، او را نزد یک پزشک متخصص ببرید.

اگر نوزادمان بیش از حد معمول می خوابد، چه کنیم؟

اگر همه شرایط و شواهد نشان می دهد که کودک شما بیش از آنچه که باید، می خوابد، با یک متخصص اطفال تماس بگیرید و با او مشورت کنید. شما باید سلامتی نوزاد خود را آنالیز کنید؛ زیرا زردی نوزاد و بعضی از عفونت ها می تواند باعث خستگی و خواب زیاد نوزاد گردد. چیزی که مهم است این است که کودک خود را زمانی که خوابیده است برای شیر خوردن و تغذیه از خواب بیدار کنید.

چه زمانی باید نوزاد را برای شیر خوردن بیدار کنیم؟

نوزادان در ابتدای تولد، وزن خود را از دست می دهند، اما دوباره آن را در هفته اول به دست می آورند و پس از آن وزن شان با سرعت افزایش می یابد. اگر یک کودک کمبود وزن داشته باشد نشان دهنده این است که به اندازه کافی تغذیه نمی گردد. بنابراین ممکن است پزشک به شما بگوید که نوزاد را هر 3-4 ساعت یک بار از خواب بیدار کنید و به او شیر بدهید تا کودک به وزن مطلوب برسد.

چگونه نوزاد را برای شیر خوردن از خواب بیدار کنیم؟

روش بیدار کردن نوزاد از خواب مهم است. اگر کودک سه ماهه شما بیش از حد می خوابد، باید بدانید که چگونه او را از خواب برای شیر خوردن و تغذیه بیدار کنید. در ادامه به بعضی از ترفندهای بیدار کردن نوزاد اشاره شده است.

  • کمی سرما

گاهی اوقات با کم کردن دمای بدن کودک (به طور جزئی)، می توان او را از خواب بیدار کرد. نوزادان معمولاً زمانی که در آغوش مادر هستند در گرمای آغوش مادر به خواب می فرایند. شما می توانید با کم کردن لباس های نوزاد و در معرض هوای خنک قرار دادنش، او را از خواب بیدار کنید.

  • تعویض پوشک

یک اختلال جزئی در فرایند خواب نوزاد، یا ایجاد کمی نور و روشنایی، برای بیدار کردن او موثر است. بنابراین تعویض پوشک نوزاد و یا تمیز کردن پاهای او می تواند به بیدار کردن او یاری کند.

  • لمس پشت نوزاد

در زمان تغذیه کودک، انگشتان خود را بر پشت کودک قرار دهید و او را نوازش کنید. این کار باعث می گردد کودک هنگام شیر خوردن به خواب نرود.

  • قرار دادن نوزاد را بر یک سطح محکم تر

کودک را از تخت نرم خودش بردارید و بر روی یک سطح سفت تر مانند تشک بازی قرار دهید. این کار باعث می گردد احساس آسیب کند و از خواب بیدار گردد.

  • بلند کردن نوزاد

کودک را بلند کنید و به گونه ها و پاهای او ضربه آرام بزنید. این کار باعث مزاحمت در خواب زیاد نوزاد می گردد و او را بیدار می نماید.

  • فوت کردن به صورت نوزاد

فوت کردن در صورت نوزاد و هوایی که به صورت او برخورد می نماید، او را بیدار می نماید.

  • حمام کردن

حمام کردن هم یک روش قوی و موثر برای بیدار کردن کودک از خواب است. برای این کار می توانید یک پارچه یا حوله نرم و مرطوب را بر بدن کودک خواب آلود خود بمالید.

سخن آخر خبرنگاران با پدر و مادرها ...

الگوی خواب نوزاد مانند شخصیت، در بچه ها مختلف متفاوت است. خواب زیاد نوزادان تا جایی که زنگ هشداری برای سلامتی او نباشد، امری نگران نماینده نیست و شما هم می توانید از این فرصت استفاده نموده و قدری استراحت کنید، ولی اگر خواب زیاد نوزادان با کاهش وزن و عدم احتیاج به تعویض پوشک همراه بود، نوزاد خود را سریعاً نزد یک پزشک متخصص ببرید.

در خاتمه به شما توصیه می کنیم مطلب خواب نوزاد سه ماهه چقدر است و چگونه تنظیم می گردد؟ را نیز مطالعه نمایید.

برگرفته از: parenting.firstcry

منبع: setare.com
انتشار: 3 اسفند 1399 بروزرسانی: 3 اسفند 1399 گردآورنده: romantizm.ir شناسه مطلب: 1085

به "خواب زیاد نوزاد؛ آیا باید از زیاد خوابیدن نوزادمان نگران شویم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواب زیاد نوزاد؛ آیا باید از زیاد خوابیدن نوزادمان نگران شویم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید