اجرای موسیقی های محلی و سنتی خطه شمال ایران در تالار رودکی
به گزارش وبلاگ داستان نویسی، سومین شب از فستیوال موسیقی آینه دار با اجرای آوازها و آیین های مردم طبرستان و ترانه ها و آیین های مردمان گیل و دیلم برگزار گشت.
سومین شب از پنجمین دوره فستیوال موسیقی آینه دار با اجرای مجموعه آوازها و آیین های مردم طبرستان (استان مازندران) و ترانه ها و آیین های مردمان گیل و دیلم (استان گیلان) برگزار گشت. این فستیوال از 12 آذرماه در تالار رودکی به روی صحنه رفته و میزبان موسیقی شمال ایران (دامنه شمالی البرز)؛ گیلان، مازندران و گلستان بود. شب سوم از این جشنواره موسیقی که با لالایی خوانی زنان خطه مازندران آغاز شده بود، با برگزاری نمادین مراسم عروسی محلی شامل تشت زنی، کشتی گیری، مراسم حنابندان و اصلاح سر داماد ادامه پیدا کرد.
پس از اجرای مراسم عروسی مازندرانی، برنامه آواز و نی چوپانی (گلی به گلی) روی صحنه رفت، که به دلیل فراموشی نوازنده در به همراه بردن ساز مذکور، تنها به صورت آوازخوانی برگزار گشت.
پس از اجرای آواز بدون ساز، نوبت به اجرای گودارها رسید. گودارها خنیاگرانی هستند که در سراسر مازندران، به خصوص منطقه ها شرقی این استان پراکنده هستند. در این بخش، نوازنده با استفاده از کمانچه سه سیم که پشت کاسه اش باز بود، به اجرای موسیقی پرداخت. بخش اول این مراسم با اجرای شادیانه های منطقه ساری با استفاده از سازهای قرنه و سرنا، دسر کوتن و تنبک، انتها یافت.
بخش دوم شب سوم از این فستیوال، با اجرای سه روایت نی از پیشکسوتان منطقه تالش برگزار گشت. این سه روایت که با شاز للوا و آواز تالشی همراه بود از طریق ذبیح الله پوربابا، 70 ساله از رضوان شهر گیلان، ایمان دلیری، 70 ساله از ییلاقات ماسال و شکور شعبانی، 60 ساله از شاندرمن به روی صحنه رفت.
این مراسم با اجرای آواها و ترانه های فولکلور گیلان با همراهی گروه 10 نفره، گیلان خانی و اجرای موسیقی گیلان با صدای گل فشه (سوتک یا سوت گلی) به انتها رسید. اختتامیه این مراسم در ساعت 9 شب روز سه شنبه 13 آذر ماه 1397، در تالار وحدت برگزار خواهد شد.
منبع عکس: ایرنا
منبع: کجارو / ایرنا