گفته های نادر مشایخی از یک فیلم و پدر و مادری که دیگر نیستند
به گزارش وبلاگ داستان نویسی، نادر مشایخی در سالن نمایش اولین فیلمی که از او ساخته شده، از تاثیر پدر و مادرش بر یادگیری شعر و موسیقی سخن گفت.
به گزارش خبرنگاران به نقل از مشاور رسانه ای فیلم، مراسم یادبود جمشید مشایخی و همسرش - گیتی رئوفی که به تازگی از جهان رفته - همزمان با اکران مستند بریکولاژ؛ زندگی نادر مشایخی در جشنواره سینما حقیقت، 24 آذرماه در پردیس سینمایی چارسو برگزار گردید.
در این مراسم عباس کمک - منتقد - اظهار کرد: نمایش این فیلم و قدم های مصمم نادر مشایخی عزیز در این نمایش را به فال نیک می گیرم و شاهدم سالن سینما به افتخار او و خانواده بزرگش و به احترام آثار باارزشی که داشته پر از تماشاگر است. وقتی از خانواده بزرگ آقای مشایخی می گویم حتما جا دارد یادی کنم و برای روح بزرگ مادر گرامی نادر عزیز که همین چند روز پیش به رحمت ایزدی پیوستند، آرزوی آرامش کنم. حتما هم آرامش داشتند چون برای خانواده اش ایجاد آرامش می کرد.
این منتقد سینما اعلام کرد: نادر مشایخی را خارج از ایران بیشتر می شناسند. من در وین زمانی که نادر آنجا رهبر ارکستر بود با او ملاقات داشتم و دیدم که خیلی ها با عشق و احترام بسیار از استاد نادر مشایخی خیلی بیشتر از ایران یاد می نمایند. آثار او و نوشته های موسیقیایی اش در خیلی از نقاط جهان اجرا شده است.
او ادامه داد: از خانواده ای می گویم که واقعا هنرپرور بودند. از دلش فردی مثل جمشید مشایخی درآمده که برای او واقعا باید یک کتاب نوشت و اصلا نمی گردد در چند کلمه توصیفش کرد. جمشید مشایخی خارج از آنچه روی پرده می دیدیم آدمی بود که همواره برای کار خیر پیشقدم بود و مردم به اعتبار او بدون کوچک ترین مکثی میلیون ها تومان پول برای یک اقدام خیر می دادند. این موضوع را شاید افراد خیلی کمی بدانند، اما وقتی جمشید می آمد همه مطمئن بودند که یک اتفاق پیروز خواهد بود.
کمک گفت: یادی کردم از خانم گیتی رئوفی همسر گرامی جمشید مشایخی که الان حتما در این سالن هست. جمشید هم هست، زنده یاد گرشا رئوفی هم هست که عضو بزرگی از این خانواده بود. حتما تعداد زیادی از چهره های هنری هستند که وابسته به خانواده مشایخی بودند و در دل این خانواده رشد و هنرنمایی کردند و بخش بزرگی از گنجینه های تاریخی و هنری و فرهنگی این ممکلت مدیون حضور باارزش این دوستان است.
وی اضافه نمود: اشاره کردم به ملاقاتم با نادر در خانه یک چهره برجسته دیگری به نام بهروز حشمت، که فردی است که شما در خیابان های وین وقتی راه می روید می بینید تندیس هایی که در آنجا هست امضای بهروز حشمت را دارد. ما چنین ایرانی هایی را داریم. استاد بزرگی مثل سعید منافی را در وین داریم.
در ادامه ویدئو کوتاهی از جمشید مشایخی و همسرش به نمایش در آمد.
سپس نادر مشایخی روی سن حاضر شد و گفت: خیلی شادمانم از حرف های زیبایی که آقای کمک گفتند و از این ویدیو زیبا که در عرض دو روز ساخته شده است. اگر بخواهم درباره پدر و مادرم صحبت کنم باید بگویم مهم ترین چیزهایی که در زندگی در خصوص رفتار ما ایرانی ها از آنها یاد گرفتم دو مورد بود. از پدرم یاد گرفتم که شعر چیست و چه تاثیری در رفتار ما دارد. از مادرم هم یاد گرفتم که موسیقی چه تاثیری روی ما می گذارد و موسیقی و شعر با هم چیزی است که رفتار و مکانیک ذهنی ما ایرانی ها را متاثر می نماید و این مکانیک است که شعر را به وجود می آورد.
مشایخی تاکید نمود: به اعتقاد من در نحوه ای که ما زندگی می کنیم، موسیقی و شعر غیر قابل جدا شدن هستند. از من در ایران بارها پرسیدند که شما می خواستید با این موسیقی چه بگویید؟ اعتقاد من این بود که من با موسیقی چیزی نمی گویم. من فقط با صوت کار می کنم و عاشق زیبایی صوت هستم، اما جالب است که این تاثیر عاطفی که موسیقی می گذارد همواره مشابه است با اعتقادی است که داریم. موسیقی و شعر را نمی گردد از زندگی ما ایرانی ها جدا کرد، جایشان در ایران است و نباید جای دیگری بروند.
این موسیقیدان در ادامه اعلام کرد: اولین باری است که فیلمی درباره من ساخته شده ولی خودم نمی دانم چیست. خیلی جالب است، من حرف هایی می زنم و مسئول حرف هایم هستم اما اینکه این ها چطور تفسیر می شوند چیزی است که امروز با علاقه آمدم ببینم. آقای توسلیان و آقای حاصلی سرشار از ایده هستند همین الان قبل از ورود به سالن درباره چندین ایده سینمایی صحبت می کردند. آگاهی هایی دارند که الان در این شرایط کنونی الزامی است. خیلی شادمان می شوم ببینم که حاصل کار چه شده است.
پس از آن رحمان حاصلی تهیه نماینده مستند بریکولاژ؛ زندگی نادر مشایخی گفت: این فیلم برای من دو موهبت داشت. یکی آشنا شدن با آقای مشایخی و خانواده محترم و عزیزشان و ساخت این فیلم که واقعا افتخار بزرگی است. دوم اینکه در این فیلم دوستانی پیدا کردم که واقعا الان برایم مثل برادر عزیز هستند، که تک تکشان عمر پای این فیلم گذاشتند. ساخت این فیلم سه سال طول کشید و با هزینه شخصی و مستقل در راستای اعتلای موسیقی کشورمان ساخته شده است.
منبع: خبرگزاری ایسنا